Coğrafi Bilgiler

 

Keşan, Edirne’ye 112 km. uzaklıkta, batısında Meriç Nehri'ne kadar uzanan bir ovanın doğu kenarında kuruludur. Kuzeyde Uzunköprü, doğuda Malkara, güneydoğuda Gelibolu, güneyde Saros Körfezi, batıda Enez ve İpsala ile çevrilidir. Yüzölçümü 1098 Km2 olan Keşan, merkez ilçeden sonra Edirne'nin en büyük ilçesidir.  

İlçemizde Akdeniz ikliminin Marmara tipi egemendir. Sonbahar ve kış ayları soğuk ve yağışlı, yaz ayları kurak geçer. Saros Körfezine kıyısı bulunan bölgede iklim daha ılımandır. Özellikle ilkbahar ve sonbahar mevsimleri yağmur, kış mevsimi kar yağışlı geçer.

İlçemiz arazisinin büyük bir bölümü genellikle düzlük ve hububat tarlası ile kaplıdır. Bundan başka yüksek olmayan tepelerin birleşmesi ile meydana gelen güney ve güneydoğu bölgeleri orman ile kaplıdır.

İlçemizin güneyinden başlayıp, Saros Körfezi boyunca güneydoğu kısmına doğru uzanan Korudağı mevcut olup, ilçemizdeki en yüksek tepesi Hızırilyas tepesidir. Yüksekliği 371 m. dir.

İlçemizde büyük akarsu yoktur ancak yağış aldığı zaman canlanan Kaplıca Dere, Kovuklu Dere, Suluca Dere, Gürgen Dere, Karaağaçlı Dere, Beyazdere, Killik Dere, Topağaçlar Dere, Çınar Dere, Sazlıdere, Karanlık Dere, Asker Çeşmeleri Deresi, Manastır Dere, Eskiköy Dereleri bulunmaktadır. İlçe merkezinin kuzeyinden Kocadere, güneyinden ise Sarıkız Deresi geçmektedir.

İlçemizin güney kısmında Erikli sahilinde bir kanal ile denize bağlantısı bulunan Tuzla Gölü mevcuttur. Deniz kabardığında göle akar, deniz açıldığında ise gölden denize akıntı olur. Kadıköy ovasını sulayan Kadıköy Baraj Gölü, Çamlıca ve Bahçeköy arazisini sulayan Dokuzdere Baraj Gölü bulunmaktadır.